Waarom?

We zijn allemaal belangrijk. Kostbaar. Jammer genoeg zijn er veel mensen die lijden. Vaak omdat ze eenzaam zijn en ze zich niet gehoord voelen.

Ik geloof dat mensen gemaakt zijn met een ‘hoofdtelefooningang’, net zo een als op je mobieltje of je iPad. Er zijn andere mensen voor nodig om de mooie mens tevoorschijn te horen. Iemand moet als het ware de hoofdtelefoon aansluiten en goed luisteren naar wie die ander werkelijk is.

Vaak beoordelen we mensen op hun daden. Maar we hebben geen idee wat hen beweegt, wat hen bezighoudt, wat de context, de achtergrond is van hun handelen. Daarom is het belangrijk naar elkaar te luisteren. Pas wanneer we dat doen, horen we wat er achter iemands daden zit.

Ik geloof dat God mensen heeft gemaakt om in relatie te leven. Net zoals hijzelf trouwens doet: Vader, Zoon en Geest; een merkwaardige maar intense relatie. Als God mensen heeft gemaakt die op hem lijken, zijn ze dus bedoeld als relationele wezens: ze komen het best tot hun recht in de context van een groep.

Het is mijn droom vastgelopen mensen los te wrikken en opnieuw deelgenoot te maken van onze samenleving, want samenleven doe je met elkaar. Geen mens verdient het om te vereenzamen.

Ik houd van mensen met rafelrandjes. Van mensen die worstelen of buiten de boot dreigen te vallen. Dat heeft een beetje met mijn eigen biografie te maken, maar misschien vertel ik je dat ooit nog eens onder het genot van een kopje koffie.

% eenzaamheid Woerden

  • Niet eenzaam
  • Eenzaam

Vul alstublieft je gegevens in en typ daaronder een kort bericht. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.